Kodukootud nutella



Ma mäletan hästi, kui mul õnnestus mõned korrad lapsepõlves saada see ekstra raha, et osta päts saia ning purk Nutellat. Oli see alles õnn ja rõõm. Suureks saades hakkasin rohkem lugema toiduainete silte ning avastama toidutööstuse telgitaguseid, seega jäi Nutella poelettidele. Mitte, et see mulle ei maitsenud, vaid sellepärast, et see sisaldab juba esiteks nii metsikult suhkrut, et sellest võib saad ilmselt suhkrupohmaka. Mida aeg edasi, seda rohkem hoolin ma sellest, mis ma söön ning kust see on pärit. Mulle on oluline, et mu keha ja vaim saaks alati nö paremaid valikuid. See ei tähenda, et ma söön ainult rohelist salatit ning idusid, vaid kui mul on valida ntks rasvaste friikartulite ja kodukootud ahju friikartulite vahel, siis ma valin viimased. 
Niiviisi sündis ka kodukootud Nutella. Kõigest, mis mul oli juba kapis olemas ning hetkel, kus ma tahtsin hiiiirrrrrrrrmsasti midagi magusat ja shokolaadist.  Selle valmistamine on imelihtne, aga tulem nii maitsev! See on suhkruvaba ning pungil tervislikke rasvasid ning kaaliumi. Ma tõemeeli ei vahetaks seda päris Nutella vastu, sest minu arust maitseb see veel paremini!


Kodukootud Nutella


  • 1 pakk(150g) datleid või värskeid datleid
  • 2 sl maapähklivõid
  • pihutäis terveid maapähkleid
  • kookoshelbed (neid lisan täiesti tunde peale)
  • 2-3 sl toorkakaod
  • vesi


Esimene vajalik tegevus on datlite leotamine (kui on paki omad). Ma soovitan kindlasti vaadata, et paki peal oleks kirjas, et koostis on AINULT datlid, et ei tuleks kaasa töötlust suhkruga vms. Värskeid datleid pole vaja leotada. Nemad on kohe valmis. Kui Sa oled sama kärsitu nagu mina, siis soovitan veekeetjaga keeta kuum vesi, niiviisi vajavad kuivatatud datlid leotamist 10-15 minutit ning nad on valmis töötlemiseks. Enamus vesi vala ära, kuid mina jätan alati kuskil 1/4 või vähem vett koos datlitega nõu põhja. Siis on blenderi/saumikseri/köögikombaini aeg. Datlitele ja vedelikule lisa maapähklivõi (soovitan jällegi võid, kus pole koostises muud kui ainult maapähklid), terved maapähklid, toorkakao. Mina lisan ka kookoshelbeid, kui Sa pole suurem fänn, jäta need lihtsalt ära. Mikserda need kokku ning maitsev ja mõnus Nutella on valmis! Eriti mõnus on see värske ja pehme sepiku või saiaga. Olen seda kasutanud ka pudru peal, riisigalettidel. Superhea!
Samuti ei pea sellega lõbus osa lõppema, selles möksis, saab kasutada kõike head ja paremat, mis pähe tuleb. Olen lisanud sinna rosinaid, seemneid, viigimarju, goji marju. Annavad mõnusa nüansi. Miks mitte ka lisada mõnda ekstrakti? Külmkapis säilib see hurmur ilusti, ainuke jama on see, et see saab pigem ennem otsa, kui jõuaks pahaks minna. 😃

Aitäh, et hoolid oma tervisest! 💚💚

Comments

Popular Posts