Toortatra - kookosemuffinid

Ma pole ammu midagi uut loonud, sest esil on olnud muud tegemised, tervis on viimasel ajal jupsinud ning elutuuled on kuidagi korraldusi muutnud, et uued retseptid ning nende loomine on jäänud tahaplaanile. Eile hommikul ma aga ärkasin üles ning teadsin, et ma tahan muffineid, aga need kookosjahu omad mind ei isutanud. Kuna mul on kodus üldiselt 3 varianti, millest jahu saab teha - toortatar, kaerahelbed ning kookosjahu, siis jäin ma kindlaks esimesele. Et teeme siis oma varasalve ka ühed toortatramuffinid. Mul on kujunenud aja jooksul küpsetamisel ikkagi mingi konkreetne baas, mida ma vastavalt vajadusele lihtsalt siis muudan. Minu eesmärk on hoida retsepte lihtsana, nii valmistamisel, kui ka toorainelt. Toortatrast ma pikemalt rääkima ei hakka, seda ma tegin siin: https://nauditeekonda.blogspot.com.ee/2017/10/almighty-toortatra-kohupiim.html
Seega, küpsetama! 😋

Toortatra - kookosemuffinid (13 - 14tk)

  • 1 tass toortatratangu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • Pool tassi kookoshelbeid
  • 3 suurt või 4-5 väiksemat küpset banaani
  • 10 värsket datlit (võib kasutada ka kuivatatud, neid siis ennem leotada)
  • Pool tassi taimset piima
  • Võib kasutada ka veel lisamagustajat, kui tundub, et tainas pole sinu maitsele piisavalt magus
  • Näpuotsa täis soola
* valisin mõõduanumaks kõige tavalisema tassi, sest see on kõigil olemas ning hea mugav kohe kapist või riiulist võtta. 
* nende muffinite juures kasuta kindlasti silikoonist muffinivorme. Kuna taignas pole õli, siis paberiga tehes läheb pool head kraami raisku.


Vala toortatar, küpsetuspulber ning sool blenderisse ja töötle ühtlaseks jahuks. Aseta suuremasse kaussi (arvesta sellega, et kogu tainas on lõpuks seal kausis), loputa blender ning koori banaanid. Piim, datlid ning banaan kõik koos blenderisse ning miksi kõik kokku. Sealt tuleb välja justkui banaanivaht ning see nö nipp  muudab minu arust iga küpsetise palli võrra paremaks. Enne vedela massi lisamist vala jahule ka kookoshelbed. Sega läbi ning lisa vedelik. Taigen peaks jääma väga kohev ning üsna tihke - isegi ehk veidike kleepuva konsistensiga. Maitse kindlasti tainast, kui on vähemagus, lisa mõnda looduslikku magustajat. Minu jaoks on see kooslus piisav. Edasi saab igaüks oma loovuse tuua mängu. Tegin taigna pooleks. Ühed tegin šokolaadiga, teised mustsõstra-vaarikaga.
Ahju temperatuuri hoidsin kuskil 180-200 kraadi vahel ning aega küpsetamisel ei vaadanud, vaid jälgisin, et kui pealt olid kuldpruunid, võtsin välja. Kui ma eile need pealelõunat küpsetasin olid neid terve taldriku täis, siis täna hommikuks, kui ma seda postitust kirjutan, on alles 2. 😁😁 Seega tundub, et need on kiidetud heaks! 💚


Comments

Popular Posts