Need konkreetsed toorpallid on mu viimase aja lemmikud. Esiteks, on neid megalihtne teha. Teiseks, saab neid teha käepäraste vahenditega (täpsustan, et mul endal on enam-jaolt need asjad alati kapis olemas). Kolmandaks, on neid hea haarata kaasa kas tööle, pikemale sõidule, matkale, kooli. Ja neljandaks, need maitsevad ikka ülimõnusasti. Ma olen katsetanud üpris palju erinevaid nö suhteid ning see tundub üks õnnestunumaid, mille olen leiutanud. Kuna mulle meeldib veidike nätskem ja kleepuvam konsistents, siis need toorpallid seda just ongi. Need pallid rahuldavad täielikult magusaisu, samas sobides ka vabalt vahepalaks või ntks hommikusöögiks koos puuviljade, mahla või smuutiga. Kuna nendes pallides on kõike ülimalt palju, siis tuleb nõustuda, et neis on kuhjaga tervislikke rasvu, omega 3 rasvhappeid, süsivesikuid, kaaliumi, proteiini.

Ma olen teinud neid nii kuivatatud kui ka värskete datlitega ning ma ütlen ausalt, et mina vahet ei näe ega tunne. Taskukohasem on kindlasti kuivatatud datlitega, samas pole ka keelatud värsketega. Sellest kogusest saab 16 üsna korralikku palli need võib ka suruda lihtsalt kas ahjuvormi põhja või karbipõhja ning hiljem lõigata lihtsalt ruutudeks.
Marja-maapähkli toorpallid (16 palli)
- 1 pakk kuivatatud datleid
- 1 tl kookosõli
- 3 sl maapähklivõid (sobib nii crunchy kui ka tavaline)
- 1 sl mooniseemneid
- 3 sl kookoshelbeid
- 1 tl chia seemneid
- 1 tl kaarobi pulbrit
- 1 sl toorkakaod (kui oled väga suur šokolaadisõber, võid isegi 2 sl lisada).
- 6 tl kaerahelbeid
- 5 tl rosinaid/kuivatatud marju/goji marju (Soovi korral võib lisada ka rohkem)
- Võib lisada ka proteiinipulbrit (mina ise ei lisa)
- Kuuma keeduvett datlite leotamiseks
Keeda vesi ning aseta datlid kaussi likku, et need pehmeneksid. Piisab täiesti juba kuskil 10 minutist. Aeta blenderisse kookosõli ning maapähklivõi. Lisa datlid ning väike kogus ka leotusvett. Ma ei soovita vett ära kohe visata, vaid hoida veel alles, sest ehk on vaja lisada töötlemise käigus juurde. Seejärel lisa ülejäänud koostisosad samuti blenderisse ning asu neid usinasti blenderi abiga töötlema. Mulle meeldib kui toorpallide nö möks jääb tükilisem. Olen vahel ka veel hiljem lisanud ntks 1-2 sl kaerahelbeid ning kuivatatud marju, et sellel oleks rohkem tekstuuri. Kui alguses jääbki mass veidike vedelam, ära muretse. Selleks et see veidike taheneks ning oleks mõnusam palle voolida, aseta segu külmkappi. Kui oled laisk, võid panna selle sinna blenderikannuga vms, või ntks kuskile kaussi. See võiks seal seista tund aega vähemalt, kuigi mina isiklikult hoian kauem. Selleks ajaks on segu rohkem kokku tõmmanud ning seda annab ka paremini vormida ja voolida. Kui aeg on täis tiksunud, võta külmkapist segu ning vooli endale meeldiva suurusega pallid. kestavad need külmkapis päris mitu päeva, aga üldiselt saavad need üsna kiirelt otsa. Õnneks pole suur tüli uus laar kohe valmis teha!
Ma olen ka neid toorpalle väga erinevate komponentidega teinud, tuletasid meelde, et peaks jälle tegema. Aitäh! Lina- või kanepiseemned (viimased jäävad eriti krõmpsuvad) on ka alati hea valik, mida veel lisada ;)
ReplyDeleteJaa, ma koguaeg tahan kanepiseemneid proovida ja siis jälle unustan osta. Ma pean reaalselt mingi listi tegema :D mulle endale meeldib ka ntks banaani ja macaga teha, aga sel juhul peab maca pulber maitsema :D
Delete